PRAKTIJK


joranmarijsse ir. architect is een jong architectenbureau, ontstaan vanuit de gedrevenheid en het enthousiasme voor hedendaagse architectuur.


Nieuwbouw, renovatie, interieur, masterplanning, ontwerpend onderzoek, grafisch ontwerp... elke opdracht, groot of klein, wordt met de grootste zorg onthaald binnen een duurzaam totaalconcept.


Hierbij streven we naar vernieuwende projecten waarbij detaillering, ruimtelijkheid en materialisatie centraal staan. Een samenspel van zuivere evenwichtige vormen, karaktervolle materialen en kleuren versmelten tot een gezellige, frisse omgeving.


Voor een goed inlevingsvermogen doen we eerst een diepgaand onderzoek naar het wensenprogramma, het ruimtegebruik, de naburige omgeving, de socio-culturele context, het budget, de techniciteit, de look & feel,...


Aanvankelijk is ons referentiekader groot ten einde goed ingelicht tot de juiste inzichten te komen en goede ontwerpkeuzes te maken.


Vroegtijdig intens overleg met zowel de opdrachtgever als de eindgebruiker(s) maakt dat we meer bieden dan een antwoord op een feitelijk programma en samen tot een samenhangend basisconcept komen.


Het ontwerp gebeurt van binnenuit. De functionaliteit wordt getoetst binnen het basisconcept met de gebruiksanalyse doorheen de beoogde levensduur van het gebouw en haar omgeving.


Een ruimtelijk ontwerp behoeft steeds een structuur. In dialoog bepalen we samen de spelregels. Aan de hand van schetsen wordt het basisconcept vormgegeven en geconfronteerd met stabiliteit, techniek en budget.


We creeëren onze projecten vanuit een maatschappelijk bewustzijn. Een blik op de toekomst is hierbij noodzakelijk. Deze invalshoek zorgt er voor dat onze projecten zowel sociologisch als ecologisch geënt zijn zonder in te boeten op de ruimtelijke belevenis.


Zowel de omgeving als de klant hebben een uniek karakter en krijgen een gepersonaliseerd perspectief. De verschillende aspecten worden gecombineerd met een nieuwe insteek van de architect waardoor het project een meerwaarde vormt binnen (en buiten?) de gestelde verwachtingen.


joranmarijsse ir. architect